Feedvance: székely hírolvasó a Google Reader pótlására

2013. július 10. 21:44

Fiatal székelyudvarhelyi programozók új webes RSS-olvasót indítottak, ami szerintük pótolhatja a Google közelmúltban leállított szolgáltatását. Ennek megkönnyítésére a Feedvance képes importálni a Google Readerben elmentett profilokat.

2013. július 10. 21:44

Két székelyudvarhelyi informatikus, Geréb Róbert és Hodgyai Árpád olyan webes hírolvasót fejlesztett, ami reményeik szerint képes pótolni a hónap elején leállított Google Reader hiányát. A Feedvance képes a korábbi Google Reader-profilok importálására, és a megadott RSS-csatornákból témakörök szerinti színkódolással ellátott hírfolyamot állít elő felhasználói számára. A szolgáltatás egyelőre béta verzióban működik, a fejlesztők tervei szerint a hónap végére készülhet el az 1.0-ás változat. Készül az Android- és az iOS-alkalmazás is, az ingyenes applikációk 5 dollárért reklámmentes formában is elérhetőek lesznek. 

„Nagyon szerettem a Google Readert, s amikor megtudtam, hogy meg fog szűnni, úgy éreztem, hogy pótolni kell. Jelentek már meg hasonló oldalak, de ritka az amelyiket annyira eltalálták, hogy nekem is tetszik. Nagyon igényes vagyok a dizájn tekintetében, olyan megjelenésű weblapokat szeretek csinálni, hogy jöjjön az embernek, hogy megnyalja amit a képernyőn lát”nyilatkozta a 27 éves Geréb a Maszolnak. Geréb a Sapientia Egyetem marosvásárhelyi informatikai képzésére járt, de nem végezte el az egyetemet. Két éve alapította meg Software Miracle nevű vállalkozását, azzal a reménnyel, hogy érdekesebb munkákat végezhessen, mint alkalmazottként.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emhem
2013. augusztus 07. 12:00
ez így van. az viszont egy kicsit szomorú, amikor valamiből csak azért lesz hír, mert székelyek csinálták (és pl. már akkor sem említené meg senki, ha magyarországiak teszik ugyanezt) rss-readerekkel dunát lehetne rekeszteni, tán a google readert babérjaira törőkkel is. egy csomó cikk foglalkozott is azzal, hogy mire válthatnának a felhasználók. egy ilyen projectnek helye lehet a sapienta egyetem suliújságában, vagy akár egy helyi lapban, de egy országos (sőt a nemzetköziséggel kacérkodó) portálon, mint a mandiner, kicsit nevetséges.
egysegelem
2013. augusztus 07. 12:00
Mindig jo hir, amikor magyarkodas helyett valodi teljesitmenyrol jonnek hirek a tersegbol. Szerintem a kitoes utja csak teljesitmenyen alapulhat.
blvr
2013. augusztus 07. 11:59
Én jelenleg a bloglines-t használom. Regisztráltam erre is, de ezzel is ugyanaz a bajom, mint (majdnem) az összessel, amit eddig kipróbáltam. Mégpedig az, hogy az egyes feedekhez nem lehet külön-külön beállítani a nézetet. Mert, ha mondjuk olyan oldalt néznék, ahol sok a kép, akkor a teljes nézet a jó, híroldalaknál pedig a listanézet és nem akarom mind az 50 csatornánál kattintgatni a nézet gombot. Ez egy. A másik, a kompakt nézet. Én nem szeretem, ha túl szellős. Mondjuk a nézetet néztem meg először, és nem foglalkoztam vele tovább, mert az nem felelt meg. Fejlesszék még, érdemes!
Takeda Shingen
2013. augusztus 07. 11:59
Ha ez az oldal a Reader helyére akar pályázni, lehet, hogy érdemes lenne támogatni egy Google-n keresztüli bejelentkezést. A nagy választékban nem feltétlenül akar mindenki egy ismeretlen weboldalnál a regisztrációval pepecselni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!