Sztankovics távozásáról és a Fradi új mezéről is beszélt Kubatov a klub 125. születésnapján

2024. május 03. 18:11

Exkluzív interjút adott a közmédiának a zöld-fehérek elnöke.

2024. május 03. 18:11
null

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Május 3-án ünnepli alapításának 125. évfordulóját a Ferencvárosi Torna Club, ebből az apropóból nagyszabású ünnepséget tartottak a Groupama Arénánál, ahol a klub elnöke, Kubatov Gábor beszédében kiemelte

„Azt nem tudom megjósolni, csak remélni, hogy száz év múlva lesz-e olyan nép, hogy magyar, hogy lesz-e olyan sarka a világnak, amit Magyarországnak hívnak, de ha lesz, azt határozottan állítom, hogy olyan klub, ami milliók szerelme, amit úgy fognak hívni, hogy Ferencváros, biztosan lesz!” – mondta az FTC elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Kubatov Gábor a klub alapításának 125 éves évfordulóján exkluzív interjút adott a közmédiának. A beszélgetés során szóba került a klub költségvetése, a közeljövő célja és a következő szezonban debütáló zöld-fehér mez is.

„Néhány éve még nem így volt, de most a Fradi a legnagyobb költségvetésű magyar csapat. A riválisaink egyre komolyabb büdzsével igyekeznek felvenni a harcot, de ránk is férne néhány kihívó a bajnokságban, mert nekünk is nagyon kellene a fejlődés szempontjából. Az első nemzetközi meccseink azért nehezek, mert itthon nem vagyunk rákényszerítve a test a test elleni küzdelemre. Annak szurkolok, hogy jó erős legyen a magyar futball!” – erősítette meg a klubelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

Kubatov vacillálás nélkül kijelentette, hogy ha lehetőségük lenne rá az NB I zárófordulójában, akkor kiejtenék az Újpestet. A klubelnök „nem túl sportszerű” válaszát meg is indokolta.

„Amikor mi nem voltunk az első osztály tagjai – bár nem kiestünk, hanem kizártak –, tort ültek rajtunk. És senkitől nem hallottam azt, hogy a Fradi és derbi nélkül nem igazi a bajnokság.

Amikor megvertek minket 6–0-ra, egy lelátói magazint neveztek el erről, aztán egyszer csak elmentünk hozzájuk, és mi nyertünk 6–0-ra, akkor ezt megszüntették.

Tehát a sport pont ezt tanítja, hogy az ember ne legyen fellengzős és nagyképű, legyen benne szolidaritás, sportszerűség és az Újpest ebben a helyzetben nem volt sportszerű. Tudom, hogy sokakat, főleg Újpest-szimpatizánsokat ez fel fog háborítani, de ezt minden klubnak meg kell tanulnia. És akkor az Újpestből is újra egy komoly klub válhat, de ezeken a megtisztulásokon át kell menni” – fogalmazott Kubatov Gábor.

„Sztankovics olyan név, aki kelendő. Lehet, hogy nyáron kap olyan ajánlatot, amelyet nem tud visszautasítani. Lehet, hogy helyében én is ezt tenném. De ezért szép a futball.

Fájlalnám, ha elmenne, de erre is fel kell készülnünk.

Egy edző kiválasztásánál sok mindenre kell figyelnünk: legyen rátermett, tudjon angolul és legyen szabad, ide akarjon jönni. Olyan a szerződésünk Sztankoviccsal, hogy ha kifizetik négy hónapnyi járandóságát, elvihetik, de cserébe, ha mi el akarunk küldeni valakit, akkor is négy hónapnyit kell fizetnünk.

A Fradi költségvetése 50 millió euró, a BL-topcsapatoké viszont egymilliárd euró. Nem egyszerű, de mindig a csúcsot kell megcéloznunk, és bízom benne, hogy el is tudjuk érni”

 – jelentette ki Kubatov Gábor, aki arról is beszélt, hogy a bajnokság végén jelentik be, hogy a Nike szerződés lejártával, melyik sportszergyártó cég adja majd a zöld-fehérek felszereléseit.

Megnyugtathatom a szurkolókat, hogy az utóbbi időszak legszebb meze lesz a mienk!”

– tette hozzá a klubelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­­­g­­­a­­­z­­i n­i­­­m­­f­­­o­­m­­á­­­n­­­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
cicologus
2024. május 03. 23:16
ős fradi drukkerként mondom,hogy ez egy faszfej nyilatkozat .
bodrigyuri
2024. május 03. 22:22
Kubatov az autószerelő sokra vitte. Még mindig proletárdiktatúra van.
Tommaso
2024. május 03. 20:33
a Honvéd a KOMCSI DIKTATÚRA csapata volt, a Fradi az ORBÁNI PÁRTÁLLAMÉ. Csak annyi a különbség, hogy a Honvéd Európa élcsapatai közé tartozott, mig a Fradinál öt szomszéd ország bajnokcsapata is jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!