Reszkess, Újpest! A Kisvárda megverte a Fehérvárt is, és már csak 6 pont a hátránya

2024. április 28. 17:39

Amint az várható volt, a lilák debreceni veresége után egy alaposan felspannolt Kisvárda fogadta a Fehérvárt. Feczkó Tamás együttese újabb diadalt aratott, és tovább faragott jelentős hátrányából. Születőben a csoda?

2024. április 28. 17:39
FEHÉRVÁR FC

Fotó: Váratlanul kapitulált a Fehérvár! Fotó: fehervarfc.hu (archív)

***

Mivel az Újpest FC megtette a Kisvárdának azt a szívességet, hogy szombaton, a Debrecen ellen sorozatban negyedszer is vereséget szenvedett, ezért Feczkó Tamás együttese  nem titkoltan azzal a szándékkal lépett pályára, hogy bravúrgyőzelmet arasson a remek formában lévő, az utolsó öt mérkőzését veretlenül megvívó, 11 pontot gyűjtő, a második helyre ácsingózó Fehérvár ellen.

A két csapat a következő összeállításban kezdte a mérkőzést: 

Kisvárda: Kovács M. – Jovicic, Matic, Lippai – Körmendi, Makowski, Melnyik, Stefan – Camaj, Mesanovic, Navratíl

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Fiola, Szerafimov, Gergényi – Katona M. Christensen, Sigér, Schön – Karamoko, Gradisar 

Kezdésként az ígéretes helyzetben kiugró Navratíl lőtt fölé, majd  13. percben újra villant a Kisvárda, bizonyítva, hogy egyáltalán nem mondtak még le a bennmaradásról! Előbb Camaj beadását a házi gólkirály, Mesanovic fejelte kapura, a kísérletet a válogatott kerettag, Tóth Balázs hatalmas bravúrral tolta ki, majd a szögletet követően a védők által kifejelt labdát Melnyik egy pattanás után szúrta rá, a bőrgolyó a jobboldali kapufán csattant!

KISVÁRDA FC
Nem volt hiába a számos kisvárdai próbálkozás: 1-0-ra verte a Fehérvárt a bennmaradásért harcoló szabolcsi együttes Fotó: kisvardafc.hu 

S ezzel még nem volt vége! Ugyanis Makowski 18 méteres, sistergős bombáját is magabiztosan fogta Tóth Balázs.

A 22. percben villant a mérkőzés első sárga lapja: Gradisar ígéretes helyzetben lódult a kapu felé, ám Matic összerúgta a bokáját – jogosan villant a lap Pintér Csaba játékvezető kezében.

A szabadrúgást Christensen magasan a kapu fölé vágta.

A kifejezetten jól játszó hazai csapat a 28. percben újabb sortüzet rendezett a Vidi kapuja előtt: 

előbb a remek labdát kapó Navratíl lövését hárította Tóth Balázs, majd Melnyik éles, 25 méteres bombája a felső kapufa belső éléről Tóth Balázs ölébe pattant.

Majd a 38. percben megvillant a Fehérvár is: Sigér Dávid ívelését a kapunak háttal álló Szerafimov csúsztatta meg, Kovács Marcell nagy bravúrral hárított.

SZÜNET UTÁN

A második félidő igencsak mozgalmasan kezdődött. 

Történt, hogy a 48. percben egy szöglet után középre fejelt labdára Mesanovic rajtolt, ám Szerafimov a vállánál fogva megrántotta a hazai gólzsákot. Elsőre is egyértelműnek tűnt az eset, ám a VAR hosszas vizsgálódása után Pintér Csaba is megtekintette az jelenetet, majd büntetőt ítélt a Kisvárda javára!

 A labda mögé Driton Camaj állt, aki magabiztosan értékesítette a lehetőséget. Kisvárda – Fehérvár FC 1-0!

Egy gyengécske próbálkozás fehérvári részről: Christensen 20 méterről kapura suhintotta a labdát, amely láttán a kisvárdai kapusnak, Kovács Marcellnek földbe gyökerezett a lába, nem a hazaiak fiatal kapusán múlt, hogy a labda elkocogott a jobb kapufa mellett.

A 71. percben újabb tizenegyesgyanús eset a Fehérvár büntetőterületén belül, ám Schön Szabolcs teljesen vétlen kezezésével még a VAR sem foglalkozott behatóbban...

A 73. percben a csereként beállt Ötvös Bence szlalomozott a tizenhatoson belül, ám lövése a védőkről szögletre vágódott.

A 76. percben az eddig szinte alig valamit mutató Gradisar talpalta le Jovicicot, ezért a szlovén légiósé lett a meccs második sárga lapja. A 79. percben egy hasonló jelenetet láthatott a publikum: ezúttal a felbőszült Fiola lépett oda felelőtlenül Mesanovicnak, jött is a harmadik sárga!

A 89. percben Ilievszki zárhatta le volna a mérkőzést: Szpaszics pontos centerezését a másik cserejátékos lőhette volna a kapuba, de Tóth Balázs hatalmas bravúrral hárított. Rögtön ezt követően újabb összjáték a két légiós között: Szpaszics remek helyzetfelismerés után egyedül törhetett kapura, önztlenül lepasszolta csapattársának, de Ilievszki lövését ezúttal is elképesztő bravúrral hárította Tóth!  

Miután letelt az ötperces hosszabbítás, elkönyvelhetjük: újabb fontos diadalt ért el a Kisvárda. Vajon miért nem tudott eddig ilyen önfeláldozó és eredményes teljesítményt nyújtani a Kisvárda, másrészt melyik csapat marad benn? A lendületet kapó szabolcsiak, vagy az utóbbi hetekben „leparkoló” Újpest FC, amellyel kapcsolatban köztudott, hogy az új idényben a MOL nevével fémjelzett tulajdonosi kör érkeztével új fejezet kezdődik a klub életében. A kérdés csak az: az NB I-ben vagy az NB II-ben?!

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­z­­i n­­­i­­m­­­f­­­o­­­m­­á­­­n­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
zsellér péter
2024. április 28. 20:25
de jó , se Vasas, se Honvéd, se Újpest Kettős rangadókon lesz Zsoldos Fc ( FTC) -Kisvárda nagyon izgi lesz
hátakkor
2024. április 28. 19:42
A fradi a végén megmenti a makikat
zakar zoltán béla
2024. április 28. 18:37
Hajrá MTK-KTE-PAKS-ZTE!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!