Komoly bajba került egy Boeing (VIDEÓ)

2024. május 08. 17:41

A leszállásról készült videofelvételeken az látszik, hogy szikrák repkedtek és füst gomolyog, miközben a repülőgép talajjal érintkező első részével végigsiklik a kifutópályán...

2024. május 08. 17:41

Nyitókép: képernyőfelvétel

Az elmúlt hónapok sokadik incidense történt meg a Boeing által gyártott egyik újabb repülőgéppel. Meghibásodás miatt orrfutómű nélkül szállt le a FedEx Airlines egyik Boeing 767-es teherszállító repülőgépe szerdán az isztambuli repülőtéren, sérülés nem történt – közölte a török közlekedési minisztérium.

A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről felszállt Boeing pilótája arról tájékoztatta az isztambuli repülőtér irányítótornyát, hogy nem nyílik ki a futóműve, ezért a torony útmutatásával kísérelte meg a landolást és sikerült a kifutópályán tartania a 767-est. A hiba okáról egyelőre sem a Boeing, sem a repülőtér nem adott ki tájékoztatást.

A leszállásról készült videofelvételeken az látszik, hogy

szikrák repkedtek és füst gomolyog, miközben a repülőgép talajjal érintkező első részével végigsiklik a kifutópályán,

majd megállás után a készenlétbe helyezett reptéri mentőegységek tűzoltóhabot fecskendeznek rá.

A Boeing repülőgépgyártó leginkább a 737-es modelleket érintő közelmúltbeli problémák miatt, illetve a légitársaságok, a szabályozó hatóságok és a befektetők nyomására idén úgy döntött, hogy átalakítja vezetőségét. A problémák közül legutóbb január elején egy szinte vadonatúj 737 Max 9-esnek nem sokkal felszállás után kiszakadt egy oldalpanelje, nagyméretű nyílást hagyva a gép oldalán.

Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az incidensnek nem voltak súlyos, akár halálos áldozattal járó következményei.

A cég az eset után azonnali hatállyal megvált a 737-es program vezetőjétől.

A vállalat ellen több vizsgálat is folyamatban van, ami miatt különösen gyanús, hogy a közelmúltban két olyan informátor is életét vesztette, akik terhelő vallomásokat tettek a Boeingre, valamint olyan vállalatokra, amelyek résztvettek a problémás 737 Max típus gyártásában.

(MTI/Mandiner)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­­g­­a­­z­­­i n­­­i­m­­­f­­­o­­­m­­á­­n­­­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
files32
2024. május 09. 16:49
Szegény Wilson IS így született.
palicsi-2
2024. május 09. 04:00 Szerkesztve
Ez az a cég, amelyiknél a szakértelem helyett a kisebbségi devianciához tartozókat, részesíti előnyben a hr felvételkor?
hlaci83
2024. május 08. 21:14
Nah, akkor valaki megint öngyilkos lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!