Magyarországra küldené a migránsokat Macron EP-listavezetője (VIDEÓ)

2024. május 03. 21:01

Valérie Hayer kiszervezné a migrációt Közép-Európába.

2024. május 03. 21:01

Az európai választási kampány felgyorsult. Jordan Bardella, a jobboldali Nemzeti Összefogás listavezetője és Valérie Hayer, az Emmanuel Macron fémjelezte Reneszánsz párt listavezetője közel két órán keresztül vitázott csütörtökön a francia BFMTV-n. A vitában többek között szóba került az ukrajnai háború, valamint a bevándorlás kérdése is. 

Utóbbi témával kapcsolatban Hayer szóba hozta Magyarországot és más közép-európai országokat is. Szerinte „más országoknak is ki kell venniük a részüket” [a szolidaritási mechanizmusból]. „Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket?” – tette fel a kérdést, majd úgy folytatta: „Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak ? A románoknak ? A lengyeleknek ? (...) Ez lenne a szolidaritás” – fogalmazott.

Hayernek nem ez volt az első olyan alkalma, amikor Magyarországgal kapcsolatban tett felháborító kijelentéseket. Januárban, rögtön azután, hogy frakcióvezetővé választották, kijelentette, hogy az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek az Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot és Orbán Viktort tartja. Később pedig arról is beszélt, hogy az európai döntéshozatalban el kell törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon „visszaélni” a magyar miniszterelnök. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 325 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2024. május 05. 19:24
Várj, mindjárt befogadjuk őket, hálából, mert az angolokkal karöltve szétbasztátok Magyarországot 1920-ban. Mocskok.
Saksafar
2024. május 05. 19:21
Anyádba küldj migránsokat te sötét picsa. Szerinted gazdagságban hol vagyunk a nyugathoz képest? Köszi, osszátok el Franciaországban, mint dicső gyarmattartó, ezért mindent benyelni kénytelen ország. Mi nem raboltunk szét gyarmatokat, nincs belőle gazdagságunk.
Skulo
2024. május 05. 16:07
'Hayrá hayer! Kicsi huszár! Azért kell neked befogadni, mert a felmenőid 400 éve kifosztják őket mint gyarmatositók. Most a kifosztott benyújtja a számlát franciául, mert ezt volt kény telen beszélni a kirablása idején. Ha magyarul tudná benyújtani, mi kifizetnénk, - lenne annyi vér a pucánkban-. Nektek nincs? Ja, múlt héten voltam a louvrban, tavaly meg az angol nemzeti múzeumban. Ha minden műkincset visszadnátok a kiraboltaknak, rendbe jönnének anyagilag. Mellesleg akkor nyithatnátok Tescot a helyén. Libuskám olvass, de ne Simone Bauvoir tól!
Geza2
2024. május 04. 16:44
"Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket?" Basszus! Hát mi engedtük be őket? Egyétek meg, amit főztetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!