Románia: kihirdették a Sapientia akkreditációját

2012. március 28. 20:12

A román államfő szerdán kihirdette a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem intézményének akkreditálásáról szóló törvényt. Az ezzel kapcsolatos jogszabályt február végén fogadta el a bukaresti parlament.

2012. március 28. 20:12

Kihirdette a román államfő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem intézményi akkreditálásról szóló törvényt - közölte szerdán a román államelnöki hivatal. A jogszabályt február végén fogadta el a román parlament.

Dávid László rektor az MTI-nek elmondta: ezzel lehetővé válik az, hogy a Sapientia EMTE államvizsgát szervezzen az akkreditált szakokon és oklevelet állítson ki az itt végzett hallgatóknak. Ameddig ugyanis a tanintézmény nem kapta meg az egész intézményre vonatkozó szakmai elismerést, a végzős hallgatóknak más egyetemek bizottságai előtt kellett számot adniuk tudásukról, és az illető intézmények oklevelét kapták meg.
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2012. március 28. 22:40
szóval a románok már nem félnek tőlünk. Nem tudom, hogy ennek örülni kéne, vagy szomorkodni felette...
packó_
2012. március 28. 22:19
Hála Isten, megmaradásunk záloga az erdélyi magyar felsőoktatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!