Akkreditálás alatt a Sapientia

2011. december 06. 15:12

A bukaresti szenátus akkreditálta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet.

2011. december 06. 15:12

A román Minőségellenőrző Bizottság 2007 és 2010 között vizsgálta, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem eleget tesz-e a romániai akkreditációs követelményeknek. Az EMTE teljesítette az összes feltételt, így a bizottság tizennégy szak és az intézmény egészének akkreditációját javasolta. A bukaresti szenátus december 6-án jelentős többséggel döntött a egyetem akkreditálása mellett. A döntéshez még a képviselőháznak is hozzá kell járulnia – írja az erdély.ma.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2011. december 06. 17:28
A hír jó, de mi van a Bolyaival? Mi folyik a vásárhelyi orvosi karon? Miért jár arányaiban kevesebb magyar diák, mint román diák felsőoktatási intézményekbe Romániában? Mi van a Bolyairól kidobott oktatóval, Hantz Péterrel, akit a magyar nyelv melletti kiállása miatt távolítottak el? A Sapientiát akkor hiszem el, ha már megvan az akkreditáció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!