Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. július 10. 21:44

Fiatal székelyudvarhelyi programozók új webes RSS-olvasót indítottak, ami szerintük pótolhatja a Google közelmúltban leállított szolgáltatását. Ennek megkönnyítésére a Feedvance képes importálni a Google Readerben elmentett profilokat.

Két székelyudvarhelyi informatikus, Geréb Róbert és Hodgyai Árpád olyan webes hírolvasót fejlesztett, ami reményeik szerint képes pótolni a hónap elején leállított Google Reader hiányát. A Feedvance képes a korábbi Google Reader-profilok importálására, és a megadott RSS-csatornákból témakörök szerinti színkódolással ellátott hírfolyamot állít elő felhasználói számára. A szolgáltatás egyelőre béta verzióban működik, a fejlesztők tervei szerint a hónap végére készülhet el az 1.0-ás változat. Készül az Android- és az iOS-alkalmazás is, az ingyenes applikációk 5 dollárért reklámmentes formában is elérhetőek lesznek. 

„Nagyon szerettem a Google Readert, s amikor megtudtam, hogy meg fog szűnni, úgy éreztem, hogy pótolni kell. Jelentek már meg hasonló oldalak, de ritka az amelyiket annyira eltalálták, hogy nekem is tetszik. Nagyon igényes vagyok a dizájn tekintetében, olyan megjelenésű weblapokat szeretek csinálni, hogy jöjjön az embernek, hogy megnyalja amit a képernyőn lát”nyilatkozta a 27 éves Geréb a Maszolnak. Geréb a Sapientia Egyetem marosvásárhelyi informatikai képzésére járt, de nem végezte el az egyetemet. Két éve alapította meg Software Miracle nevű vállalkozását, azzal a reménnyel, hogy érdekesebb munkákat végezhessen, mint alkalmazottként.

 

A bejegyzés trackback címe: http://startup.mandiner.hu/trackback/9475


10 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintMindig jo hir, amikor magyarkodas helyett valodi teljesitmenyrol jonnek hirek a tersegbol. Szerintem a kitoes utja csak teljesitmenyen alapulhat.

Válaszok:
blognyeső | 2013. július 10. 22:14
emhem | 2013. július 11. 10:21

Hiaba nyalsz szarunk a velemenyedre Udvarhelyen!


Én jelenleg a bloglines-t használom. Regisztráltam erre is, de ezzel is ugyanaz a bajom, mint (majdnem) az összessel, amit eddig kipróbáltam. Mégpedig az, hogy az egyes feedekhez nem lehet külön-külön beállítani a nézetet. Mert, ha mondjuk olyan oldalt néznék, ahol sok a kép, akkor a teljes nézet a jó, híroldalaknál pedig a listanézet és nem akarom mind az 50 csatornánál kattintgatni a nézet gombot. Ez egy. A másik, a kompakt nézet. Én nem szeretem, ha túl szellős. Mondjuk a nézetet néztem meg először, és nem foglalkoztam vele tovább, mert az nem felelt meg. Fejlesszék még, érdemes!


Ha ez az oldal a Reader helyére akar pályázni, lehet, hogy érdemes lenne támogatni egy Google-n keresztüli bejelentkezést. A nagy választékban nem feltétlenül akar mindenki egy ismeretlen weboldalnál a regisztrációval pepecselni.


Ez szoftveres teljesítménynek szép (ha valóban működik többszázezer felhasználó többszáz feedjével is), de bő két hónappal elkésett ahhoz, hogy labdába rúgjon a Nagy Lehetőségnél. A google reader már kikapcsolt, akinek ez a gondja volt, már megoldotta, google readert exportálni már nem lehet. Ha meg akarnak maradni ebben a boltban, akkor az áttérést már nem a google readerből, hanem a feedly-ből, vagy az oldreader-ből, vagy a többiből kell megoldani, az meg nem lesz könnyű. A feedly pl. nagyon jó lett (tudja a feedenkénti beállítást is, amit fentebb valaki hiányolt).

Csináltam egy elég rendes keresést, a feedvance a magyar és román domaineket leszámítva ismeretlen.

Mindazonáltal, aki ezt meg tudta csinálni nullából a rendelkezésre álló pár hónapon belül, azt szakmailag nem féltem, de üzletileg meg kell találnia a jó célpontját - szerintem erről most lemaradt, vagy valamit még nagyon ki kell találnia, hogy elcsábítsa azokat, akik hörögve és nyögve épp most hurcolkodtak át egy másik hírolvasóba.


A te nevedből is - a marhaságaidból méginkább - kiderül, hogy ki fia-borja vagy.


ez így van.
az viszont egy kicsit szomorú, amikor valamiből csak azért lesz hír, mert székelyek csinálták (és pl. már akkor sem említené meg senki, ha magyarországiak teszik ugyanezt)

rss-readerekkel dunát lehetne rekeszteni, tán a google readert babérjaira törőkkel is. egy csomó cikk foglalkozott is azzal, hogy mire válthatnának a felhasználók.

egy ilyen projectnek helye lehet a sapienta egyetem suliújságában, vagy akár egy helyi lapban, de egy országos (sőt a nemzetköziséggel kacérkodó) portálon, mint a mandiner, kicsit nevetséges.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó