Vérfagyasztó: egyetlen atomrakéta elég, hogy Budapest megsemmisüljön

2024. május 08. 18:32

Jelenleg Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris arzenáljával.

2024. május 08. 18:32

A nukleáris fegyverek bevetésének hatásait elemezte hosszú cikkében a Magyar Nemzet, miután az orosz-ukrán konfliktus kapcsán egyre többször kerül elő az ilyen típusú fegyverek használatának lehetősége.

Ahogy a cikk is rámutat, az orosz–ukrán háború kitörése egy végeláthatatlan és veszélyes eszkalációs spirálba sodorta bele világot, aminek a felelőtlen és meggondolatlan kijelentéseket tevő politikusok miatt nem látszik a vége. Emanuel Macron francia  elnök például már többször nyilatkozott arról, hogy nem utasítja el a nukleáris fegyverek bevetését.

Pedig egy atomháború örökre és végérvényesen megváltoztatná az emberiség történelmét. Maga a háború és a több száz, ezer atomtöltet felrobbanása után a legrosszabb megjósolható forgatókönyv szerint tömeges tűzvészek emésztenek el mindent több tízezer négyzetkilométeres körzetben, százmilliókat ölve meg órákon belül. Ezután az atomháború nukleáris telet idézhet elő, ami milliárdokat ölhet meg, totálisan lakhatatlanná téve a bolygót, megölve az emberiség 99 százalékát.

Fotó: GettyImages

Az elemzés szerint a szovjet örökségnek, a fejlett orosz atomtechnológia és az úttörő orosz rakétatechnológia hármasának köszönhetően jelenleg

 Oroszország és közvetlenül Vlagyimir Putyin rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris arzenáljával.

Az oroszoknak a 2024-es becslések szerint 5580 nukleáris robbanófeje van. Az ország igen változatos és sokrétű atomarzenállal rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy szárazföldi, tengeri és légi hordozóeszközökkel indítson nukleáris csapásokat. Ezt a hármast nevezik a nukleáris triásznak.

A triász nagy előnye, hogy nagyobb elrettentő erőt, valamint kiváló stratégiai képességet és rugalmasságot biztosít Oroszország számára.

A Magyar Nemzet cikke részletesen mutatja be az egyik rettenetes orosz fegyvert, a RS–24 Jarsz, háromfokozatú, szilárd hajtóanyagú rakétát.

A fegyvert 2010-ben állították szolgálatba hatótávolsága hozzávetőlegesen 11 000 kilométer. Az interkontinentális ballisztikus rakéta becsült hossza 22,5 méter, átmérője pedig két méter.

A gyártótól származó információk szerint a Jarsz képes áthatolni a fokozottan védett célpontokon és bármely jelenlegi rakétavédelmi rendszeren egyaránt. 

Akár tíz robbanófejjel is felfegyverezhető, egészen 1,5 megatonna hatóerőig. Szemléltetésképpen a Hirosimára ledobott atombomba 15 kilotonna, míg a Nagaszakit elpusztító bomba 21 kilotonna erősségű volt.

A cikk azt is elemzi, hogy milyen hatása lenne egy ilyen fegyvernek, ha a magyar főváros ellen vetnék be. 

Budapest esetében a tűzgömb sugara 1,42 kilométer lenne, amely 6,3 négyzetkilométert fedne le. A nukleáris tűzgolyó maximális mérete, a földön okozott károk jelentősége a detonáció magasságától függ. Ha földet ér, a radioaktív csapadék mennyisége jelentősen megnő. Ebben a gömbben erősebb hő keletkezik a robbanáskor, mint a Nap melege. A halálos sugárzási sugár 2,56 kilométer, ami 20,6 négyzetkilométer területet fed le a robbanás esetén. A súlyos robbanás sugara 2,6 kilométer széles lehet, ami 21,3 négyzetkilométert fedne le.

Ebben a sugárban a túlnyomás miatt az erős betonépületek súlyosan megsérülnek vagy megsemmisülnek; a halálos áldozatok száma megközelíti a 100 százalékot.

A hősugárzási sugárban, ami 15 kilométer és 720 négyzetkilométer alapterületű, a harmadfokú égési sérülések a bőr minden rétegére kiterjednek, Súlyos hegesedést vagy rokkantságot okozhatnak, és amputációra is szükség lehet. 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­z­­­i n­i­­­m­­­f­o­­­m­­­á­n­­­i­á­­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
magyarszo
2024. május 10. 22:54 Szerkesztve
Ha Putyin tényleg meg akarta volna támadni a nyugatiakat, akkor nem Ukrajnában pilinckázna. Nyíltan megfenyegette volna nyugatot. E helyett ő csak azt kérte, hogy senki ne avatkozzon be az Orosz Ukrán háborúba. Ha Putyinnak elgurul a gyógyszer, akkor francia ország, anglia, amerika eltűnik a föld színéről. Mert az Orosz területről függőlegesen az űrbe kilőtt és a világűrben közlekedő, majd függőlegesen hiperszónikusan érkező, országonként ezer db atom rakéta ellen senki nem tud védekezni. Mire az elhárítás kilőné, olyan közel lesz a célponthoz, hogy az akkor is feléget mindent. Utána pedig jön az Orosz tengeralattjárókról indított cunami, ami teljesen elsöpri amerikát. Állítsátok meg ezt a sok idiótát! Ne provokálják tovább Putyint, mert a gyermekeinknek nem lesz otthona ezen a bolygón!!! Akinek még mindig nem világos, hogy honnan ez az őrület, az sürgősen nézze meg ezt a filmet. https://videa.hu/videok/tudomany-technika/and-game-feliratos-amerika-atom-atv-zZ0b0nJtjwPnpQzw
Lajoss
2024. május 10. 17:21
A Pravda nyomatja a rezsim megfélemlítő,mocskos propagandáját…🤮🤮🤮
Namond
2024. május 10. 16:39
Ki az a hülye, aki a cikket írta? Az egész Kárpát medencének elég egyetlen légköri robbantású atombomba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!