Erdélyi egyetemi vezetőkkel tárgyalt a kormányfő

2012. július 28. 17:31

Orbán Viktor több helyi magyar egyetemi vezetővel konzultált szombaton az erdélyi magyar felsőoktatás helyzetéről és jövőjéről. A miniszterelnök segítséget ígért az egyetemek fejlesztési terveinek végrehajtásához.

2012. július 28. 17:31

Az erdélyi magyar felsőoktatás helyzetéről és jövőjéről egyeztetett egyetemi vezetőkkel Orbán Viktor miniszterelnök, aki segítséget ígért a fejlesztési tervek megvalósításához. A szombati találkozón részt vett Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, János-Szatmári Szabolcs, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora és Kató Béla püspökhelyettes, a Sapientia kuratóriumi elnöke – tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

A tárgyalófelek megvitatták a két oktatási intézmény szerepét, helyzetét, egyeztettek a jövőbeni közös feladatokról, valamint egy rövid és egy hosszú távú fejlesztési stratégia szükségességéről – írta közleményében Havasi Bertalan. Közölte: az erdélyi magyar egyetemek vezetői bemutattak egy konkrét fejlesztési tervet is, amelynek megvalósításához Orbán Viktor segítséget ígért.
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolinho723
2012. július 29. 09:51
HElyes.Teddtönkre romániát is.
Hajdú Sógor
2012. július 28. 21:31
http://fn.hir24.hu/itthon/2006/08/23/hallgatoi_oligarchiak_tartjak_kezukben/
Hajdú Sógor
2012. július 28. 21:18
A hallgatói oligarchákat is meg kell törni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!